Beste store stand på ONS 2016: The Norwegian Continental Shelves

Standen vi laget for Oljedirektoratet og Olje- og energidepartementet gikk helt til topps blant 1241 utstillere på ONS 2016.

Oljedirektoratet er sokkelens bibliotek der aktørene kan hente informasjon. Derfor ble standen innredet som et bibliotek, med bokhyller fra gulv til tak, mørke treslag, Chesterfield-aktige møbler, grønne leselamper, persisk teppe, messingdetaljer og sober lyssetting.

Standen understreker OD og OEDs posisjon som kunnskapsbank for bransjen og samfunnsansvarlig forvalter av nasjonens verdier, med ærbødig respekt for innsikten og erfaringene man har opparbeidet seg siden oljealderens begynnelse.

Den “historiske” og ærverdige innredningen harmonerer godt med Riksvåpenet. Med en slik avsenderlogo kan man tillate seg å være en anelse pompøse.

Standen skilte seg tydelig ut på ONS, både i utseende og verdibudskap. Den framsto som et pusterom på oljemessen og en kontrast til de andre standene. En fin føljetong til forrige ONS-stand som ble innredet som et galleri.

Vi i procontra har stått for konsept og design. Gode bidragsytere under realiseringen av ideen har vært Helge Steinnes som har prosjektledet selve standbyggingen, Austvoll Trevare for snekkerarbeid, biblå på Sølvberget som har funnet fram over 2500 oljerelaterte bøker (ja, det er ekte bøker i hyllene!) og Rogaland Teater som har bidratt med skinn-innbinding av spesiallagde bøker.

Og ikke minst: Takk og honnør til OD og OED som går for en løsning utenom det vanlige, og som passer på både shelf-en og shelvene sånn til daglig.