IKM: ONS stand 2014

Oppgave

Kreere ny stand for industrikonsernet IKM. Standen skulle brukes under årets Offshore Northern Seas (ONS), verdens neststørste møteplass for olje- og gassindustrien. For utstillere her handler det om å stå ut og vekke interesse hos mer enn 90 000 dresskledde kvinner og menn som i år hadde 1392 stander å velge mellom. Standen skulle også kunne gjenbrukes ved senere anledninger.

IKM er en multidisiplin leverandør til olje- og offshoreindustrien der vekst er et satsningsområde: vekst i omsetning, vekst i fortjeneste og vekst i antall leverte tjenester og produkter. IKM Gruppen sysselsetter i dag 2900 ansatte og har en budsjettert omsetning for 2014 på 4,5 milliarder NOK.

Konsept

Konseptet tok utgangspunkt i en dramatisering av selskapets visjon ”Vekst i fokus”. Visjonen er stor, dyptgående og gjelder på så mange lag og nivåer. Vi fant ut at verdens raskest voksende plante er bambus, og beplantet derfor sentrale deler av standen med denne planten. Vi lagde synlige målestokker på veggene for å bevise veksten i løpet av de fire dagene ONS var. Veksten ble på hele 53 cm! Gjester fikk utdelt spesialdesignede vannflasker med bambusblader. Stikkord for resten av stand-designet er stilrent, pent, grande og imøtekommende. Plantene gjorde at standens møterom og loungegruppe hadde frisk luft og god feng shui, dette i en ellers så masete og bråkete messehall. Uventet og friskt fra en industrigigant. Et stort, elektronisk verdenskart og selskapsoversikt formidlet IKMs størrelse og forretningsmessige vekst. Standen ble en slags oase for den gode business-samtalen.