Region Park: Nordic Edge 2019

Oppgave

Sandnes kommune, Stavanger kommune, Gjesdal kommune, Randaberg kommune, Time kommune, Sola kommune, Hå kommune og Klepp kommune gikk i år sammen om en felles stand til Nordic Edge 2019.
Et av målene var å vise at kommunen(e) er en god og løsningsorientert samarbeidspartner med fokus på smarte og grønne løsninger.

Konsept

Når vi hører «smarte løsninger» vandrer tankene fort over i det digitale universet. Ideen med standen var at den skulle være et analogt pust i bakken, og dermed stå i fin kontrast til alt det digitale og teknologiske som ellers preger messen Nordic Egde. Vi lagde standen om til en luftig, grønn og urban park – Region Park – hvor man kunne sette seg ned ved et bord eller rett på gresset og ta det litt med ro. Hovedattraksjonen var en stor rutsjebane i hjertet av parken, hvor voksne fikk muligheten til å være litt barnslige og lekne. Vi lagde en sti gjennom parken, som la opp til naturlige stopp hos de forskjellige kommunene på standen – også for å vise at det er kort og grønn vei mellom kommunene også når det gjelder annet samarbeid.

Estetikken i standen ble laget som en kul «kulisse» med stiliserte tre-siluetter og rene linjer i strukturene. Vi hadde som mål å unngå vegger og avgrensninger mellom kommunene og laget istedet en løsning med sitteseksjoner av spiler med klengevekster. Utsiden av seksjonene brukes til visning av presentasjoner for alle kommunene, og innsiden til uformelle møterom.

For å skape en interessant kontrast til det kulisselignende uttrykket i bjørkefinér på strukturene, brukte vi kun ekte planter og vekster. Alt fra gresset i gulvet til klengevekster i trehytte ble plantet på standen. Parken ga et ordentlig inntrykk av «utendørs– men innendørs» og både luktet, kjentes som og så ut som en ekte park.

Det stiliserte bladet vi brukte som symbol for parken tar igjen linjene i interiøret, og består av åtte små blader som er linket sammen. Akkurat som de åtte kommunene som før første gang samarbeidet om ett messekonsept.